X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Opinia expertului: Ce s-ar putea întîmpla după 23 martie

8 mar. 2021,, 12:31   Politică
5710 6

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu ar putea dup 23 martie să vină cu o nouă sesizare la adresa Curții Constituționale.

Potrivit opiniei politologului, Pavel Midrigan, aceasta ar putea în prealabil la CC cu o motivare de ce consideră că trebuie dizolvat Paralmentul țării.

Mai mult, politologul a remarcat că mai trebuie să fie trecută o etapă - avizul Înaltei Curți care constată circumstanțele dizolvării Parlamentului. Dacă Maia Sandu va emite un alt decret, acesta va fi declarat neconstituțional.

"Dacă admitem că nu se îmtîmplă nimic pînă pe 23 martie, Maia Sandu, ca să pregătească decretul de dizolvare a Parlamentului și să numească data alegerilor, trebuie să se adreseze la CC în prealabil cu motivarea: de ce consideră că trebuie dizolvat Parlamentul? Atunci CC va pune întrebări simple: ați încercat să identificați candidatura unui prim-ministru? Nu exlud că CC va spune că nu sînt întrunite condițiile de dizolvare a Parlamentului și va veni cu un aviz negativ", a precizat Midrigan.

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", politologul Pavel Midrigan a declarat că riscul pentru președintele Maia Sandu este foarte mare în condițiile în care, pînă pe 23 martie, nu vor avea loc consultările cu fracțiunile pentru identificarea unui candidat la funcția de prim-ministru. Există chiar și riscul de a fo trasă la răspundere penală, susține Midrigan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?