X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sandu, pentru CNN: E greu să facem față situației

6 mar. 2021,, 12:13   Politică
3453 19

Președinta Maia Sandu a oferit un interviu postului de televiziune CNN. În cadrul acestuia, șefa statului s-a referit la situația epidemiologică din țară, precum și la cît de greu i-a fost Moldovei să obțină vaccinuri pentru a imuniza populația.

„Se pare că noul tip de COVID-19 a ajuns în Moldova, iar capacitatea sectorului medical era deja la limită și e destul de dificil pentru noi să facem față situației. Vaccinul este cel mai important acum, de asemenea pentru că economia este într-o situație destul de rea”, a declarat președinta Maia Sandu pentru postul de televiziune CNN, transmite Agora.

Fiind întrebată despre procesul de asigurare a țării cu vaccinuri, șefa statului a declarat că Moldova s-a confruntat cu anumite impedimente.

„Este destul de complicat pentru o țară mică, așa cum este Moldova, să fie capabilă să asigure contracte cu distribuitorii. Nu este vorba doar de bani, fiindcă aceasta este o prioritate și noi am fi putut realoca banii. Problema este în accesul la vaccinuri. Din acest motiv, noi apreciem mult că Romînia și platforma COVAX ne-au livrat primele vaccinuri”, a declarat Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?