X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Nicu Popescu, într-o vizită la sediul consulatului de la Odesa

17 sep. 2022,, 12:15   Politică
2471 0

Viceprim-ministruul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popscu, a efectuat o vizită la Consulatul țării noastre la Odesa, care în perioada de război nu și-a sistat nici pentru o zi activitatea.

„M-am întîlnit cu angajații instituției consulare pentru a discuta despre problemele cetățenilor și a echipei noastre de aici în condițiile agravării situației de securitate din cauza agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei.

Sînt bucuros să anunț soluționarea definitivă a statutului sediului misiunii, care timp îndelungat s-a aflat în suspans ca urmare a unor acțiuni ilegale ale fostelor guvernări. Consulatul și terenul aferent aparțin statului, iar în cadrul vizitei am văzut rezultatele lucrărilor de reparație a sediului, prima etapă a cărora a fost finalizată recent.

Condiții mai bune pentru cetățeni este mesajul simplu pe care îl promovez în susținerea diasporei. După crearea condițiilor mai bune la Milano, și acum aici la Odesa, vom îmbunătăți situația și în alte consulate ale țării noastre.

De asemenea, am vrut personal să transmit medalia „Meritul diplomatic” consulului țării noastre la Odesa, domnului Ion Ciornîi, pentru curajul de care a dat dovadă și loialitatea pentru serviciul în interesul cetățenilor în aceste circumstanțe dificile”, scrie Popescu pe canalul său de Telegram.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?