Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Un consulat onorific al Republicii Moldova a fost inaugurat la Monaco

19 mar. 11:20   Politică
2757 0

Republica Moldova a inaugurat, vineri 15 martie, Consulatul Onorific în Principatul Monaco, care va fi condus de către Consulul Onorific Iacopomichele Cassiano, numit recent în această funcție de autoritățile Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat, evenimentul s-a desfășurat în prezența ministrului de stat Pierre Dartou, a ministrei pentru Relații Externe și Cooperare, Isabelle Berro-Amadei, și Maryse Battaglia, consilieră națională, transmite Noi.md.

De asemenea, la ceremonie au participat mai mulți funcționari monegasci de rang înalt, membri ai corpului diplomatic acreditat la Monaco și reprezentanți ai mediului de afaceri.

„Ambasadoarea Corina Călugăru a evocat interesul autorităților naționale de a dinamiza și a diversifica relațiile moldo-monegasce, prin valorificarea potențialului și a oportunităților de cooperare dinte cele două state, concretizat inclusiv prin extinderea rețelei consulare onorifice și numirea unui Consul Onorific la Monaco. Momentul culminant al evenimentului l-a constituit evoluția talentatei pianiste Martina Meola, oaspeții fiind impresionați de dăruirea și profesionalismul cu care tînăra abordează orice partitură. De origine din Republica Moldova, Martina Meola s-a remarcat de mică prin aptitudinile sale muzicale, iar la vîrsta de doar nouă ani a fost admisă la prestigiosul Conservator „Giuseppe Verdi” din Milano”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Republicii Moldova în Franța.

Pe finalul evenimentului, oaspeții au fost invitați la degustarea vinurilor din Republica Moldova.

3
1
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?