X 

Natalia Gavrilița ar putea fi candidatul la alegerile pentru Primăria Capitalei

23 mar. 21:09   Politică
1903 1

Fosta prim-ministră, Natalia Gavrilița, este unul dintre posibilii candidați PAS pentru funcția de primar al Capitalei. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 23 martie a emisiunii „Cutia Neagră”.

Ex-premierul a mai menționat că, la moment, se discută mai multe posibile candidaturi, transmite tv8.md.

„Discutăm împreună cu colegii, avem mai mai multe persoane care ar fi potrivite pentru a exercita această funcție. sînt convinsă că avem persoane care ar putea face o treabă mai bună decît se face acum în Chișinău. Am discutat despre mai multe candidaturi”, a spus Gavrilița.

Anterior, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a declarat la TV8 că a refuzat să fie candidatul PAS la alegerile locale din toamnă și că secretarul general al Președinției, Andrei Spînu, ar fi făcut același lucru.

Potrivit acestuia, în lista potențialilor candidați la funcția de primar al Chișinăului rămaseră președintele comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, dar și „alți colegi care ar dori”.


Alegerile locale generale din acest an vor costa bugetul de stat în jur de 178 de milioane de lei. Președinta Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman, spune că deși în Republica Moldova ar putea fi prelungită starea de urgență, acest lucru nu împiedică desfășurarea scrutinului, întrucît CEC a mai organizat alegeri în perioada stării de urgență, fiind aplicată o excepție de la norma legală.

Alegerile locale ar putea avea loc la sfîrșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie 2023.

1
1
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий