Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Moldova nu va deveni membru NATO, iar SUA și Rusia vor ajunge la un numitor comun. Opinie

23 feb. 2022,, 14:15   Politică
5063 10

Moldova nu va avea nicio șansă în cazul în care va dori să devină membră a blocului NATO, dată fiind situația actuală din regiune, dar Statele Unite și Rusia, care nu au luptat niciodată una împotriva celeilalte, se vor așeza în cele din urmă la masa de negocieri și vor semna noi tratate privind rachetele, armamentul și forțele armate.

Această opinie a fost exprimată de către expertul militar turc, ofițerul pensionar Naim Babyuroglou, comentînd evenimentele din jurul Ucrainei, relațiile dintre Rusia și Occident, recunoașterea de către Rusia a RPL și RPD și așa mai departe.

"Acesta este succesul Rusiei lui Putin. Dar nu este încă o victorie. Rusia cheltuie aproximativ 60 de miliarde de dolari pentru securitate. Iar Statele Unite cheltuiesc aproximativ 750 de miliarde, adică Moscova, cheltuind de 13 ori mai puțin, a reușit să ocolească Washingtonul în Siria, Libia, Caucazul de Sud și Ucraina. În jocul de șah ucrainean pe care l-am urmărit în ultimele treizeci de zile, Rusia a bătut America folosind doar pionii. Și aceasta este o constatare a situației, dar nu cuvinte spuse cu patos", a spus expertul militar turc.

În opinia sa, scopul lui Putin este de a îndepărta armele Statelor Unite și Occidentului de la granița sa, dar în cele din urmă Moscova și Washingtonul se vor așeza la masa de negocieri, așa cum a fost cu Tratatul CFE și Tratatul INF și vor întreprinde măsuri pentru semnarea de noi tratate privind rachetele, armamentul și forțele armate.

"Trebuie să ținem minte un lucru important: Statele Unite și Rusia nu s-au luptat niciodată una împotriva celeilalte. Acest lucru ar trebui să-l cunoască Turcia și alte țări. În situația actuală, noi vedem că Ucraina nu a reușit să învețe din lecțiile Georgiei în 2008, Crimeei în 2014, istoria SUA și a Europei, Rusiei lui Putin și a cedat provocărilor Americii și Marii Britanii. Și s-a pomenit în situația actuală. Aș dori să subliniez acest lucru", a spus Naim Babyuroglou.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?