Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ministrul Mediului: Vom impune o nouă taxă pentru poluarea aerului

28 dec. 2021,, 14:00   Politică
3052 5

Ministrul Mediului susține că transportul este principala sursă de poluare a aerului. În acest sens, se propune introducerea „o taxă de mediu care să-i facă pe proprietarii de mașini să fie mai responsabili”, transmite NOI.md cu referire la N4.

„Datele arată că principala sursă de poluare este transportul. Scopul nostru este să învățăm cum să schimbăm flota auto și cum să facem utilizatorii drumurilor sau proprietarii de mașini mai responsabili în întreținerea vehiculelor lor pentru a reduce poluarea. Aici ar trebui să-și spună cuvîntul Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Ministrul Spînu este înclinat spre acest lucru. Din punctul de vedere al Ministerului Mediului, avem idei pentru elaborarea unei politici care să introducă taxe pe poluare, taxe pe emisiile de la fiecare tip de transport”, a spus ministrul Mediului.

Potrivit Iulianei Cantarajiu, un proiect de lege privind protecția atmosferei este în discuție în parlament, care a trecut în prima lectură, dar se propun completări la acesta.

„Această prevedere de verificare a fost introdusă pentru că nu a existat încă. Legea veche nu are obligația de a verifica sursele mobile, adică de transport, emisiile vehiculelor și, ca să spunem așa, de a le percepe taxe.

Pentru a fi clar, această taxă de mediu este o măsură pentru a-i face pe proprietarii de mașini mai responsabili. Ideea mea, de exemplu, este că atunci cînd am un control tehnic în fiecare an, cînd sînt măsurate emisiile mașinii mele, ei stabilesc un plafon la cîte emisii generează mașina mea și, în funcție de emisii, plătesc taxe. Această practică există în țările europene și, prin urmare, proprietarii de mașini vor avea grijă să-și întrețină mașina în partea legată de reducerea emisiilor”, a spus ministrul Mediului.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?