COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6586

Maia Sandu propune o nouă lege privind confiscarea averii nejustificate

9 iun. 11:51   Politică
5485 7

Legea privind confiscarea averii în Republica Moldova este ineficientă și trebuie modificată.

Despre aceasta a declarat președinta Maia Sandu, care a precizat că la moment se pregătește o nouă lege și care va fi prezentată pentru a fi votată următorului Parlament. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Dialoguri” de la Jurnal TV.

„Una dintre primele legi pe care le voi propune următorului Parlament, și pentru asta avem nevoie de oameni cinstiți, va fi privind confiscarea averii. Noi avem astăzi o lege, dar care nu funcționează. Știți ce se întîmplă astăzi? Autoritatea Națională de Integritate (ANI), care e departe de a fi și ea ideală, trebuie să demonstreze că un judecător sau ministru sau deputat nu a avut venit legal ca să aibă o astfel de avere. Ceea ce vreau eu să propun e ca nu ANI să facă asta, ci fiecare om în parte să vină cu dovada. Asta va fi mult mai ușor”, a menționat șefa statului.

Totuși, Maia Sandu precizează că fără o reformă în sistemul judecătoresc, care să aplice corect această lege, nu va fi posibilă implementarea ei, iar cei care au obținut venituri ilegale vor scăpă de justiție.

„Rămîne oricum problema justiției, pentru că fiecare poate să meargă în instanță dacă nu e de acord. Și dacă mergi la judecată și se întîmplă așa cum s-a întîmplat zilele trecute, cînd unui deputat i s-a spus că trebuie să întoarcă cîteva sute de mii de lei (n. r. Dumitru Diacov), iar instanța a spus că nu – atunci fără reforma sistemului judecătoresc va fi foarte greu de făcut ceva. Dar pentru viitorul Parlament, din partea mea, vor fi legi foarte dure privind reforma justiției”, a punctat Maia Sandu.


Precizăm că, Legislativul actual este dizolvat, iar la 11 iulie vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽