COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

MAI, despre procesul de extrădare a lui Vlad Plahotniuc

Ministerul Afacerilor Interne a venit cu mai multe precizări referitor la căutarea și extrădarea fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc.

Într-un comunicat de presă emis de MAI se spune că au fost făcute nenumărate demersuri pe filiera bilaterală către SUA, Romînia și Turcia, pentru a verifica unele informații recepționate din diferite surse.

Astfel, s-a aflat că Vlad Plahotniuc a părăsit SUA și a traversat frontiera cu Turcia și Romînia. Biroul Interpol de la Chișinău a expediat încă o solicitare oficială și așteaptă un răspuns din partea instituțiilor abilitate din Turcia prin care să se comunice dacă Vlad Plahotniuc nu a părăsit această țară.

Totodată, reprezentații MAI spun că pentru a nu împiedica acțiunile de identificare și reținere, a fost necesar ca aceste date să nu apară în spațiul public.

“Din cauza unor declarații ale politicienilor și a informațiilor apărute în mass-media, acțiunile instituțiilor de drept din țara noastră au fost periclitate, iar acest fapt complică procesul de căutare. Menționăm că scurgerile de informații în presă și declarațiile unor politicieni la acest subiect ar putea afecta grav procedurile de extrădare și pune în pericol atragerea la răspundere a persoanelor condamnate care se ascund în afara țării”, se arată în mesajul MAI.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load