Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Liberalii s-ar putea despărți de blocul lui Năstase și Sandu

25 dec. 2018,, 14:16   Politică
2939 0

Liberalii s-ar putea despărți de blocul ACUM la nici zece zile de la decizia de a merge împreună în alegeri.

După ce blocul le-a propus liberalilor doar șapte circumscripții, președintele PL, Dorin Chirtoacă, acuză PAS și PPDA că ar fi inventat un termen limită de depunere a dosarelor candidaților, care ar urma să fie analizate de comisia de meritocrație.

Potrivit lui Chirtoacă, PL s-a întâlnit cu membrii ACUM pe 17 decembrie și le-a comunicat că are o listă de candidați.

„Nu au avut obiecție. Pe 21 trebuia să depunem listele. Am depus șapte candidați, dintre care doi de la organizații de tineret. Ceilalți eram eu, Veronica Herța, Corina Fusu, Mihai Moldovanu. Din 17 până pe 21 nimeni nu a spus că există vreun termen limită pentru a depune dosarele spre examinare comisiei de meritocrație”, a comunicat Chirtoacă.

Liderul partidului spune, însă, că a fost anunțat prin intermediul unui mesaj pe poștă electronică, că o decizie în privința PL deja a fost luată și că formațiunea poate să-și propună candidați doar pe șapte circumscripții.


El a afirmat că orice decizie a blocului ACUM în privința PL trebuia luată doar „în prezența membrului PL, prin proces verbal și comunicat în față”. „Nu prin e-mail anonim cu bătaie de Joc”, a subliniat fostul primar al Capitalei.

„Noi ne vom aduna în ședința Biroului Politic și vom vedea ce vom face mai departe. Chiar dacă nu ne dădeau nicio circumscripție, nu era o problemă. Dar regulile trebuie respectate”, a mai spus liberalul.

Amintim că PL a decis să se alăture blocului ACUM pe 16 decembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?