Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Năstase: Nu se face nimic pentru interconectarea energetică cu România

1 dec. 2022,, 15:00   Politică
2368 0

Guvernarea actuală nu face nimic pentru interconectarea energetică cu România, susține președintele fondator al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Acces Direct” de la NTV Moldova, transmite Știri.md.

„Oamenii au renunțat la electricitate și au ajuns la lemne. Despre aprovizionarea noastră din Est cunoaștem de ani de zile, avem 30 de ani în care am constatat de fiecare dată că sîntem tot mai independenți și mai independenți. Cîtă interconexiune cu spațiul românesc sau cu spațiul european am avut în ultima perioadă? Zero! Toate guvernările de pînă acum s-au bătut cu pieptul deschis împotriva tancurilor rusești. În paralel, nu era bine să se facă interconectările energetice cu sistemul românesc electric? Era, dar nu s-a făcut nimic și nu fac nici cei de astăzi”, a spus Năstase.

Totodată, Andrei Năstase s-a referit și la contractul cu Gazprom de livrare a gazelor, despre care a spus că nu a fost gestionat în interesul cetățenilor și susține că în procesul de negociere a contractului trebuia de apelat la cei care se pricep mai bine.

1
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?