Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

„Laundromatul” rusesc: În Parlament a fost creată o Comisie de anchetă

27 noi. 2020,, 14:27   Politică
5574 0

Parlamentul a constituit astăzi o Comisie de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor au dus la „spălătoria” banilor murdari în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și instituțiilor financiar-bancare din R. Moldova.

Propunerea a fost lansată de către deputata Platformei DA, Inga Grigoriu, cea care a fos președintă a Comisiei de anchetă care se va ocupa de „laundromatul rusesc”, transmite ziarulnational.md.

Membrii Comisiei vor încerca să stabilească, timp de 120 de zile, ce s-a întâmplat în perioada anilor 2010 - 2014, când circa 20 de miliarde de dolari din Federația Rusă au fost spălate prin intermediul sistemului bancar al R. Moldova, în baza unor decizii de judecată controversate.

Deputații au decis că vicepreședintele al Comisiei nominalizate va fi socialistul Alexandru Suhodoslchi, iar secretar - deputatul PAS Dumitru Alaiba.

Din Comisia de anchetă mai fac parte socialistul Bogdat Țîrdea, democrata Ludmila Guzun, Denis Ulanov de la Partidul „Șor” și Vladimir Cebotari de la „Pro Moldova”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?