X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Kulminski, despre proteste: "Nu putem vorbi despre un potențial de lovitură de stat"

21 sep. 2022,, 12:10   Politică
3167 0

Directorul executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, ex-vicepremier pentru Reintegrarea țării, Vladislav Kulminski, consideră că chiar dacă protestatarii din centrul capitalei au fost aduși organizat la manifestații, nemulțumirile lor sînt îndreptăție, iar guvernarea trebuie să le acorde atenția cuvenită.

Important este ca aceste acțiuni să nu fie transformate într-o platformă de destabilizare în R.Moldova, spune Kulminski.

"Eu am văzut mulți oameni disperați, am vorbit cu unii dintre ei, da unii au admis că au fost plătiți, dar ceea ce nu schimbă faptul că lumea o duce greu în țara aceasta. Ceea ce nu am văzut eu acolo este o forță care ar putea face o revoluție proletară în R.Moldova, chiar este vorba deste niște oameni care trebuie să fie ajutați fără doar și poate cu tot ce are acest stat. Eu nu am văzut acolo lume agresivă. În cadrul unor proteste din trecut mai vedeai oameni care nu semănau cu niște protestatari nefericiți.

Da ei sînt oameni aduși din teritoriu, sigur că ei nu au venit de sine stătător, dar nu este o forță revoluționară care ar organiza o lovitură de stat, ar distruge clădiri.e este foarte imporntat ca acest protest să rămînă pașnic Este imporntat ca Guvernul să vorbească cu acești oameni, să vină cu soluții

E important să nu transformăm toată povestea aceasta într-o platformă de destabilizare masivă în R.Moldova. noi ca stat nu vom supraviețui la o destailizare în interior pentru noi acesta este cel mai mare pericol la etapa actuală. Nu putem vorbi despre un potențial de lovitură de stat


Chiar nu este cazul să fie schimbat acest guvern prin acțiuni mai puțin democratice, acest guvern poate fi schimbat doar prin alegeri, aceasta este formula stabilității pentru R. Moldova", a relatat Vladislav Kulminski în cadrul emisiunii "Puterea a patra".

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?