Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În turul doi al alegerilor din capitală se menține mesajul geopolitic, opinie

26 mai. 2018,, 10:15   Politică
3133 4

În turul doi al alegerilor locale din municipiul Chișinu se pedalează în continuare pe mesajul geopolitic. Aceasta deși capitala nu are nevoie de geopolitic, în fruntea Chișinului trebuie să fie un manager iscusit care să soluționeze problemele municipalității. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Jurnalistul Valeriu Demidețkii este de prere că funcția de manager al orașului nu este una politică. Un manager trebuie să vină cu o echipă și să salveze orașul. Cu toate acestea, potrivit lui, în turul doi se menține mesajul geopolitic, chiar dacă acesta nu are nicio importanță pentru viitorul capitalei.

Deputatul socialist Vlad Batrîncea consideră că Andrei Năstase apelează la geopolitică în discursul său electoral pentru că nu are alte argumente pentru a-i convinge pe alegători. „Noi avem așa informație potrivit căreia consultanții lui Andrei Nstase recunosc că el nu are argumente nici pentru lupta împotriva corupției, nici în ce privește problemele manageriale. El a fost atras în acest discurs geopolitic de către consultanții săi”, spune Vlad Batrîncea. În opinia parlamentarului, electoratul pro-european este sătul de așteptările pe care le are și nu este satisfăcut, încît pentru Andrei Nstase calea geopoliticii nu este cea mai bună alegere. „El nu va putea convinge acest electoratul că el reprezintă viitorul luminos”, a adugat politicianul.

Analistul Cornel Ciurea consideră că pentru Andrei Nstase cel mai important nu este soluționarea problemelor Chișinăului, dar de a crea o platformă pentru lupta cu puterea centrală. „Aceasta este chintesența lui politică”, a declarat analistul. Potrivit lui, candidatul PPDA are o rezervă mai mare de mobilizare a alegătorilor în turul doi. Totodată, electoratul Silviei Radu va decide cine va învinge în acest duel și de partea cui va fi, acela va cîștiga Primăria. „Totuși, eu cred că pentru electoratul Silviei Radu este important primul mesaj – problemele orașului”, a afirmat Cornel Ciurea. În opinia analistului, încă sînt mulți oameni indeciși și în aceast perioadă de pînă la turul doi se vor decide multe.

Turul doi de scrutin în municipiul Chișinu va avea loc pe 3 iunie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?