X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Igor Dodon a numit "greșeală" acordarea cetățeniei R. Moldova lui Traian Băsescu

4 dec. 2020,, 11:38   Politică
6223 7

Igor Dodon crede că va o mare greșeală dacă fostul președinte al României, Traian Băsescu, își va redobîndi cetățenia Republicii Moldova.

"Eu cred că este o greșeală, nu am nimic cu dl Băsescu. Eu nu am acordat cetățenie în această perioada celor care vor să facă politică. Eu am acordat la sportivi, cei care au redobîndit-o, la unii investitori. Să acorzi cetățenia unui ex-președinte al altui stat, care vrea lichidarea acestui stat, el doar o spune deschis, cred că este o greșeală, dar asta este dreptul președintelui Republicii Moldova conform Constituției, transmite protv.md.

Să nu se primească așa că în următorul Parlament sau peste unul, Maia Sandu nu va întră în Parlament, dar va intra Băsescu, pentru că el probabil are mai multe merite pentru cei care se consideră uninonisti, decît Sandu, Năstase și toți luați împreună. Asumați-va, dacă doriți, eu cu Băsescu voi găși limba comună dacă va trebui. Eu cetățenia i-am retras-o și consider că am făcut corect. Dar știți este o vorba bună la moldoveni, și la români, "nu sapă groapă altuia că ai să cazi singur în ea". Păi iată acum va săpați groapă și va tăiați creangă. Decizia va aparține. Cei care vor vota pentru Băsescu, niciodată nu vor vota pentru Dodon și invers. Dar dvs cum doriți."

Fostul președinte al româniei, Traian Băsescu, spune că ar putea să depună din nou actele pentru a redobîndi cetățenia Republicii Moldova. Despre asta Băsescu a vorbit pe 1 decembrie la postul de televiziune românia TV.

Totodată, într-o conferință de presă organizată pe 30 noiembrie, președintele ales Maia Sandu a menționat că la Curtea Supremă de Justiție există deja o decizie nala pe dosarul înaintat de Traian Băsescu împotriva lui Igor Dodon, iar procesul de redobîndire a cetățeniei trebuie luat de la capăt. În iunie 2016, prin decretul președintelui Nicolae Timofti, Traian Băsescu și soția să au devenit și cetățeni ai Republicii Moldova, iar în 2017 cetățenia i-a fost retrasă de către președintele Igor Dodon. Pe 8 noiembrie 2018, Traian Băsescu a rămas ocial fără dublă cetățenie, iar Curtea Supremă de Justiție de la Chișînău îi respingea la acea dată recursul la decizia anterioară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?