Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Hotelurile se pregătesc în mod activ pentru sosirea oaspeților la summit

19 mai. 2023,, 17:45   Politică
2678 1

În perioada desfășurării Summitului Comunității Politice Europene (EPC), unitățile de cazare din Chișinău vor găzdui cîteva mii de vizitatori sosiți în Moldova, așa precum lideri politici, delegații diplomatice și jurnaliști străini din 47 de state. Potrivit informațiilor, unele hoteluri au deja toate camerele rezervate, iar altele, sînt pe ultima sută de metri privind confirmările.

„Sîntem suprasolicitați. Noi am închis anunțurile pe toate site-urile de rezervări și am lăsat camerele anume pentru summit. Dacă am fi lăsat anunțurile de cazare deschise pe site-urile prin care primim rezervări, atunci puteam caza încă trei hoteluri. Aproximativ 50 % din camerele hotelului deja sînt rezervate de către cei ce vor participa la summit. sînt rezervări din cîteva țări și așteptăm să ne confirme și ambasadele”, a menționat Zinaida Jarcuțchi, o administratoare de hotel, transmite diez.

De asemenea, conform viitoarelor gazde, oaspeții internaționali vor primi mai multe delicii culinare din meniuri variate. Printre bunătăți, nu au ezitat să includă și bucate tradiționale moldovenești, astfel încît vizitatorii să descopere și cultura gastronomică a țării noastre.

„Am planificat vreo 20 de feluri de mîncare caldă – crenvurști (mic dejun englezesc), cartofi, fasoliță, plăcințele ca la mama acasă și multe altele. Am adaptat meniurile noastre, astfel încît, pe lîngă ceea ce se oferă, de obicei, prin hoteluri în Europa, să adăugăm și cîteva elemente naționale”, a specificat administratoarea de hotel.

Pentru ca vizitatorii să se simtă în siguranță, autoritățile au efectuat mai multe controale de verificare a calității în baruri, restaurante și hoteluri.


„Noi am avut mai multe controale, inclusiv de la ANSA. Totul va fi în siguranță. Le vom oferi vizitatorilor un mic dejun de tip bufet suedez. Desigur, vom fi deschiși dacă vor exista solicitări speciale din partea oaspeților. Vom face tot posibilul ca ei să rămînă mulțumiți. Îi așteptăm cu drag!”, a spus Irina Coiceva, o altă administratoare de hotel.

4
0
0
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?