Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Summitul de la Bulboaca: Cîți lideri și-au confirmat prezența?

17 mai. 2023,, 16:08   Politică
5059 2

Sînt 42 de șefi de stat sau de Guvern care au confirmat participarea la Summitul de pe 1 iunie. De asemenea, conform Executivului, un număr mare de jurnaliști străini au cerut acreditare la eveniment.

„Summitul vine să ancoreze Republica Moldova și să o transforme în centrul Europei. Pe 1 iunie țara noastră va găzdui acest summit – un moment simbolic, care reprezintă o recunoaștere internațională pentru Moldova, cît și o responsabilitate imensă pentru țara noastră. Bulboaca va fi extrem de cunoscută după acest summit. Va găzdui peste 50 de șefi de state, înalți oficiali ai Uniunii Europene, dar și jurnaliști străini”, a declarat purtătorul de cuvînt, Daniel Vodă, într-o conferință de presă, transmite realitatea.

În total, peste 50 de șefi de stat au primit invitația la eveniment. Autoritățile au publicat deja hărți cu trasee care pot fi utilizate de cetățeni, iar pe 14 mai a fost desfășurată simularea deplasării coloanelor oficiale. În perioada desfășurării evenimentului, traficul aerian va fi deschis doar aeronavelor care transportă delegații.

Summitul Comunității Politice Europene este găzduit de Republica Moldova la Castel Mimi din localitatea Bulboaca. Acesta se va desfășura pe 1-2 iunie.

9
0
0
0
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?