COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Greceanîi a vizitat Centrul expozițional al companiei Huawei

Greceanîi a vizitat Centrul expozițional al companiei Huawei

Delegația parlamentară, condusă de președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, a întreprins, astăzi, o vizită la Centrul expozițional al companiei Huawei din orașul Beijing și a discutat cu reprezentanții acesteia.

În cadrul turului expozițional, delegației i-au fost prezentate noi modele de tehnologii inteligente, soluții tehnologice avansate pentru utilizare casnică, de diagnosticare medicală, de control operațional al localităților, dispozitive și echipament de urgență, precum și tehnologii avansate pentru domeniul educațional etc.

Delegația a fost salutată de vicepreședintele Huawei, Frank Ren, care a menționat că compania Huawei, prezentă și pe piața din Republica Moldova, va continua să investească și să contribuie la îmbunătățirea rețelelor informaționale, precum și va ajuta țara noastră în transformarea digitalizării sectorului IT.


În context, Zinaida Greceanîi a menționat că atragerea de noi proiecte investiționale, inclusiv în domeniul IT, este o prioritate pentru Moldova.

”Sîntem impresionați de cele văzute aici și ne dorim ca compania Huawei să dezvolte relații de colaborare și schimb de bune practici cu studenții, instituțiile de învățămînt și companiile din Republica Moldova”, a declarat Președintele Parlamentului.

Astăzi, este ultima zi a vizitei de lucru a delegației Parlamentului Republicii Moldova în China. Republica Moldova a stabilit relații diplomatice cu Republica Populară Chineză la 30 ianuarie 1992.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load