X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Gavrilița, către diaspora de la Berlin: Nu uităm să facem reforme acasă, pentru a aduce oamenii înapoi

6 apr. 2022,, 11:00   Politică
2562 0

Prim-ministra Natalia Gavrilița s-a întîlnit, la Berlin, cu moldovenii stabiliți în Germania. Discuțiile au vizat provocările cu care se confruntă țara noastră în contextul războiului din Ucraina și acțiunile întreprinse de Guvern pentru atenuarea impactului acestuia asupra dezvoltării Republicii Moldova.

„Deși acum trebuie să gestionăm o criză majoră – cea a refugiaților ucraineni, iar anterior am fost loviți și de alte crize, nu uităm să facem reforme acasă pentru a deveni mai competitivi și a aduce oamenii înapoi, în Republica Moldova”, a spus Natalia Gavrilița.

Șefa Executivului s-a referit la eforturile autorităților pentru crearea unor noi oportunități economice și investiționale, menționînd că prioritară rămîne susținerea producătorilor din Republica Moldova, oferirea suportului pentru dezvoltarea afacerilor, dar și crearea unor locuri de muncă atractive pentru cetățeni. De asemenea, Guvernul rămîne angajat în procesul de dezvoltare rurală, iar, recent, a fost lansat proiectul „Satul European”, prin intermediul căruia primăriile vor putea accesa fondurile necesare pentru localitățile sale. În acest scop, în bugetul de stat sînt prevăzute circa 800 milioane de lei.

De asemenea, prim-ministra a menționat că Republica Moldova a fost scoasă din izolare, în ceea ce privește politica externă: „Partenerii noștri ne sînt alături și asta se simte prin toate ajutoarele care vin în Republica Moldova și prin finanțarea sporită acordată țării noastre.”

În altă ordine de idei, Natalia Gavrilița a vorbit despre acțiunile întreprinse pentru a asigura condiții decente cetățenilor din diaspora, menționînd semnarea, la Berlin, a declarației privind recunoașterea reciprocă de Republica Moldova și Germania a permiselor de conducere. Totodată, se lucrează la ieftinirea serviciilor consulare și posibilitatea de transmitere a documentelor prin platforma MDelivery.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав