Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1088

Gavrilița a vorbit despre posibilele demisii în Guvern

15 feb. 15:00   Politică
2957 7

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, susține că unele remanieri guvernamentale sînt posibile doar în cazul care miniștrii nu vor îndeplini sarcinile care le-au fost puse. Aceasta a spus în cadrul emisiunii În PROfunzime că la moment este „mulțumită de munca miniștrilor”, scrie unimedia.info.

„Vorbim despre remanieri guvernamentale de cînd a fost votat Guvernul, deci eu cred că toți miniștrii trebuie să aibă o anumită perioadă de timp, da ei au anumite sarcini puse și dacă aceste sarcini nu vor fi îndeplinite bine atunci vom pune și această întrebare, dar deocamdată nu este vorba despre remanieri guvernamentale.

Cred că am făcut foarte multe, cred că lucrăm în ritmuri extraordinare în acest context dificil pentru că și instituțiile statului și birocrația este erodată de ani de zile de corupție și se mișcă lucrurile mai greu decît ne-am fi dorit, dar sînt mulțumită în special de acest pachet de compensare, de aceste deciziii care ne ajută să fim alături de familii și comanii”, a spus Gavrilița.

„S-ar putea să fie unele remanieri guvernamentale în scurt timp”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, la 4 noiembrie. Întrebat, despre cine ar fi vorba, acesta doar a confirmat că nu este vizată ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

„Nu vă pot da nume, dar s-ar putea să fie anumite schimbări”, a mai precizat acesta.


A doua zi, pe 5 noiembrie, Vladislav Kulminski a demisionat din funcția de vicepremier pentru Reintegrare, anunțînd că pleacă „din motive personale”.

Tot pe 5 noiembrie, prim-ministra Natalia Gavrilița a semnat cererea de demisie a viceprim-ministrului Vlad Kulminski. Șefa Guvernului a anunțat că regretă decizia respectivă, dar că aceasta „nu are legătură cu performanțele înregistrate pe dosarul de reglementare a diferendului transnistrean”


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав