X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Fost președinte CEC: PDM a fost redenumit pentru că avea nevoie de rebranding

22 noi. 2022,, 08:30   Politică
2298 0

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a fost redenumit în Partidul Social Democrat European (PSDE), deoarece avea nevoie de rebranding pentru a „trece la o nouă etapă politică și a redeveni partid parlamentar, precum și pentru a-și consolida pozițiile la alegerile locale”.

Declarațiile au fost făcute de fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, în cadrul ediției din 21 noiembrie a emisiunii „Новая неделя” de la TV8.

„Este nedrept să spunem că doar un singur partid din Moldova are astăzi sprijin european. Cel puțin nu este adevărat. Partidul Social Democrat European din Moldova, în calitate de moștenitor al Partidului Democrat, face parte din Partidul Socialiștilor Europeni și Partidul Democrat”, a menționat Ciocan.

Acesta a mai spus că un congres al partidelor social-democrate din întreaga lume va avea loc la Madrid săptămâna viitoare și la ea vor participa reprezentanți ai PSDE.

Iurie Ciocan a remarcat că corelarea partidelor moldovenești pe criterii geopolitice este absurdă.


„Când aud că în Republica Moldova, partidul de stânga este pro-rus sau partidul de centru-stânga este pro-rus, iar partidul de dreapta este pentru integrarea europeană, aceasta este o minciună și, de altfel, nepoliticos. Partidul de centru-stânga poate fi 100% pro-european”, spune el.

Reamintim că Partidul Democrat din Moldova și-a schimbat denumirea în Partidul Social Democrat European (PSDE), în calitate de președinte a fost ales Ion Sula.

0
2
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?