X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Fiscul va controla două entități apropiate lui Șor

5 oct. 2022,, 10:30   Politică
3486 0

Inspectoratul Fiscal de Stat a publicat un ordin privind efectuarea controalelor la mai multe persoane juridice.

Printre aceastea se numără Magazine Sociale SRL și Asociația Obștească ”Pentru Orhei”. Magazine Sociale SRL va fi verificată conform metodei de verificare totală, iar AO ”Pentru Orhei” prin metoda de verificare totală conform termenului de prescripție.

Potrivit datelor publice disponibile pe site-ul fiscului ambele entități au restanțe la buget. Portalul guvernamental de date deschise arată că AO ”Pentru Orhei” are datorii la diferite bugete în sumă totală de peste 268 mii lei, iar informațiile despre Magazine Sociale SRL nu pot fi accesate de cîțiva ani sub motivul că sistemul se află în mentenanță.

Amintim că AO ”Pentru Orhei„ a fost fondată la mijlocul verii 2015, la scurt timp după ce Ilan Șor a devenit primar de Orhei, iar în spațiul public această asociație era prezentată drept finanțatoarea promisiunilor electorale ale lui Șor.

Magazinele sociale au apărut la fel în 2015, în baza Întreprinderii Municipale Achiziții și Piețe Orhei. Ulterior o firmă cu denumirea de SRL Magazine Sociale a fost fondată de AO ”Pentru Orhei”, iar după o perioadă asociația obștească a fost nu mai figura drept fondatoarea societatății cu răspundere limitată, drept fondator și administrator fiind deja indicat Vitalii Cușnir.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?