X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Filip: Unii colegi de partid sînt amenințați cu dosare

17 iun. 2019,, 13:50   Politică
5523 11

"PDM va fi în opoziție față de toți cei care vor submina independența țării, vor încălca legile, și vor călca în picioare valorile europene".

Declarația a fost făcută astăzi de șeful fracțiunii parlamentare a PDM, Pavel Filip, în urma unei ședințe de lucru. El a precizat că începînd de astăzi deputații democrați își reiau activitatea în Legislativ.

„Nu vom fi o opoziție care neagă orbește absolut tot. Vom vota proiectele care sînt în interesul oamenilor, vom fi o opoziție activă și constructivă. Venim de la guvernare, cunoaștem foarte bine domeniile de activitate. Noii miniștri să știe că îi vom monitoriza și îi vom sancționa cînd vor derapa de la acest parcurs în detrimentul cetățenilor”, a declarat Filip.

Filip a mai menționat că actuala guvernare exercită la ora actuală presiuni asupra mai multor șefi de instituții, obligîndu-i să-și dea demisia.

„Au promis că vor evalua activitatea tutoror instituțiilor, dar iată că astăzi deja anumitor funcționari li s-a propus să scrie cerere de demisie, chiar dacă au fost numiți prin concurs și nu au avut nicio activitate de partid. Unde e transparența și corectitudinea? Cer să nu vă lansați în răfuieli și să nu creați haos în țară prin această epurare și decapitarea a instituțiilor statului”, a spus el.


Totodată, Filip a menționat că presiuni se fac și asupra colegilor săi din PDM, cu scopul de a-i determina să treacă în alte partide. „Unii colegi sînt deja amenințați cu răzbunări și cu dosare, iar ulterior abordați cu diverse propuneri ca să treacă la alte partide”.

Potrivit fruntașului PD, după decizia de retragerea a partidului de la guvernare, formațiunea va trece printr-un „proces de curățare”. „Am făcut greșeli, cred că mulți dintre noi au simțit că partidul are nevoie de o schimbare mai ales după atîțea ani de guvernare”, a conchis el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?