Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Experții critică intențiile deputaților cu privire la Legea Procuraturii

12 aug. 2021,, 10:45   Politică
4009 14

Experții au criticat intențiile reprezentanților Partidului "Acțiune și Solidaritate" (PAS) aflați la guvernare în legătură cu modificarea legii cu privire la Procuratură, în așa fel încît să se facă posibilă demiterea procurorului general.

Potrivit agenției Infotag, fostul deputat Grigore Petrenco a scris pe rețelele de socializare că "noul regim nu are frîne", transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

"Toate acestea reprezintă o încălcare a separării puterilor, a independenței procurorului general și a unei presiuni politice brute! Unii dintre "teleexperți" își vor aminti că Moldova se află sub supravegherea Consiliul Europei, iar legile cu privire la reforma Procuraturii și a instanțelor ar trebui trimise spre examinare de către Comisia de la Veneția.

După ce PAS a cîștigat alegerile, am rămas cu un sector al ONG-urilor absolut părtinitor, care se teme să critice autoritățile. Majoritatea posturilor de televiziune cîntă doar ode noului Guvern. În acest ritm, foarte repede riscăm să intrăm într-o nouă dictatură", a scris Petrenco.

Deputat în primul Parlament, ecologul Ilia Trombițchii a subliniat că "nu-i place isteria pe care PAS şi mass-media din subordinea partidului au declanșat-o împotriva lui Stoianoglo".


"Este o reminiscență a vremurilor lui Stalin. Și puțini oameni, ca atunci, au ceva împotrivă. Iar odată cu adoptarea legii, al cărei proiect a fost înaintat Parlamentului, independența procurorului general se va încheia", a declarat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?