X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Expert economic: "Summit-ul a arătat că Moldova poate nu doar cere bani"

6 iun. 2023,, 08:30   Politică
3140 4

A doua ediție a Summitului Comunităţii Politice Europene (CPE), de pe 1 iunie, a arătat că Republica Moldova nu poate doar cere bani, dar şi contribui la rezolvarea problemele din regiune, a declarat expertul în economie, Veaceslav Ioniță.

„Moldova încearcă să-și schimbe imaginea. Din cea mai săracă țară din Europa, care era dependentă, tot timpul cerînd bani, am devenit o țară care poate rezolva unele probleme", a spus expertul în economie la TV8.

Potrivit expertului, Moldova a demonstrat acum Europei că este o țară, care poate rezolva problemele de transport din regiune.

"Dar asta necesită mulți bani. Doar calea ferată are nevoie de 600 de milioane de euro. Dacă mai devreme nu i-au dat atenție, acum s-a dovedit că toată lumea are nevoie de ea", a spus Veaceslav Ioniță.

El a mai subliniat că impactul unui asemenea eveniment precum a fost Summit-ul CPE este unul imens pentru țara noastră.


"Moldova, dintr-o țară săracă cu mîna întinsă, stătea la Summit ca negociator, oferindu-se să rezolve problemele. Putem participa la rezolvarea problemelor. Și dacă este suficientă inteligență, se va discuta despre coridorul de transport, despre poduri, despre autostrăzi", a menționat Ioniță.

Amintim că luni președintele Maia Sandu a susținut o conferință de presă de totalizare după Summit-ul CPE, unde a amenționat că acest eveniment va îmbunătăți imaginea Republicii Moldova în lume.

6
2
0
0
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?