Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Dodon înaintează un ultimatum partidelor parlamentare

22 mai. 2019,, 11:14   Politică
4259 42

„Sau vă apucați de lucru, sau voi fi nevoit să dizolv Parlamentul”, – cu acest mesaj s-a adresat astăzi tuturor partidelor parlamentare președintele Igor Dodon, notează Noi.md.

Potrivit lui, situația post-electorală creată după alegerile din 24 februarie este una fără precedent, cînd la expirarea a două luni de la ședința de constituire a Parlamentului nu a fost aleasă nici conducerea Legislativului și nu a fost numit un guvern funcțional.

„Condamn egoismul politic și ambițiile exagerate ale unor deputați și grupuri parlamentare. Cetățenii așteaptă rezultate concrete: crearea unei majorității parlamentare, ca deputații să se apuce de lucru în sfîrșit. Mă adresez deputaților: sau vă apucați de lucru, voi primiți salarii de 10 ori mai mai decît pensia medie, sau recunoașteți că ambițiile nu vă permit, rînza moldovenească nu vă permite să găsiți limbă comună și atunci duceți-vă la alegeri anticipate. Ajunge jocurile acestea!”, a declarat Dodon astăzi în cadrul unui briefing.

Șeful statului a depus, totodată, o sesizare la Curtea Constituțională, pentru a stabili cînd exact expiră termenul de trei luni, prevăzut în Constituție, pentru dizolvarea Parlamentului. CCM urmează să precizeze dacă termenul de trei luni se calculează din ziua de 9 aprilie, cînd au fost aprobate rezultate alegerilor sau din 21 martie - cînd a avut loc ședința de constituire a Parlamentului.

Potrivit președintelui, cel mai probabil deputații mai au la dispoziție două săptămîni, pînă pe 7 iunie, pentru a decide dacă formează o majoritate sau merg la anticipate.


„Dacă nu găsiți limbă comună, atunci voi fi nevoit să dizolv Parlamentul și consecințele o să vi le asumați”, a conchis el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?