Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Parlamentul nou-ales nu s-a mai întrunit în ședință de două luni

21 mai. 2019,, 09:20   Politică
3946 0

Astăzi se fac exact două luni de la prima ședință a Parlamentului Republicii Moldova nou-ales, care nu este deocamdată funcțional, or, acea ședință, de pe 21 martie, a fost și ultima ședință a noii componențe a Legislativului.

Prima ședință a noului Parlament a fost convocată de președintele Igor Dodon pe 21 martie 2019. Ședința Legislativului a fost prezidată de către Eduard Smirnov, deputat din Partidul Socialiștilor (PSRM), care este decanul de vîrstă a Parlamentului. Atunci, au fost constituite trei fracțiuni parlamentare: PD, PSRM și PP ȘOR. Celelalte două fracțiuni acre fac Blocul ACUM, PPPDA și PAS, au fost constituite peste cîteva zile.

Ședința de pe 21 martie a fost declarată amînată de către decanul de vîrstă Eduard Smirnov, din motiv că partidele care au intrat în Parlament nu au reușit să creeze o majoritate parlamentară și respectiv să aleagă conducerea Legislativului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?