TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon explică de ce PDM nu va vota căderea Guvernului Chicu

Dodon explică de ce PDM nu va vota căderea Guvernului Chicu

Căderea Guvernului Chicu înseamnă alegeri parlamentare anticipate. De acest lucru se arată convins şeful statului Igor Dodon, care, de asemenea, este convins că o moţiune de cenzură împotriva actualului Guvern nu va trece în Parlament.

„Eu consider că PD nu este interesat în alegeri anticipate. Majoritate parlamentară care să dea jos acest guvern nu există”, spune Dodon, subliniind că cei care îşi doresc acum alegeri anticipate sînt cei din PAS şi din partidul ŞOR, pentru că ambele partide speră că vor putea obţine rezultate mai bune în eventuale alegeri anticipate. Potrivit preşedintelui, PPDA nu este interesat în alegeri pentru că ar putea obţine un rezultat mult mai slab, transmite Noi.md cu referire la Tvr.md.

Întrebat dacă totuşi PAS, PPDA şi PD vor vota o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, apoi vor veni cu o candidatură la funcţia de premier, Igor Dodon spune că nu va fi obligat să o accepte şi că va sesiza în acest sens Curtea Constituţională.

„Este decizia Curţii Constituţionale pe care şi-a făcut-o Plahotniuc în 2016, care, în opinia mea este contrară Constituţiei, eu o să sesizez CC, poate ei şi-o revăd. Eu nu sînt obligat, eu pot să înaintez altă candidatură. Facem două încercări şi mergem la alegerile anticipate. Căderea Guvernului Chicu înseamnă alegeri anticipate. Dacă cineva şi-o doreşte, să şi-o asume”, a spus Dodon în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load