Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Dodon: Există un acord cu guvernul privind renunțarea la atitudinea anti-rusă

23 sep. 2019,, 09:10   Politică
2497 1

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că, în cadrul coaliției cu guvernul, s-a ajuns la un acord de a renunța la „abordarea anti-rusă” sistematică, de a urmări o politică deschisă față de toți și a analiza încălcări cu privire la cazuri concrete.

Șeful statului a declarat despre aceasta într-un interviu acordat ziarului rus Kommersant, menționînd că va fi oprită practica de a nu permite jurnaliștilor sau investitorii ruși să intre în țară, relatează Noi.md.

„Avem un acord principial: vom urmări o politică deschisă în relație cu toți. Un acord cu guvernul în cadrul coaliției. Am convenit că nu vom continua practica atunci cînd jurnaliștilor și investitorilor ruși li se interzicea să intre în Moldova. Dacă există anumite încălcări, haideți să ne așezăm și să analizăm cazul concret. Dar o abordare sistematică anti-rusă, așa cum a fost, nu va mai fi. Acest lucru se referă atît la investitorii ruși, cît și cei români, europeni și americani”, a spus președintele Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?