Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon: Dușmanul comun – Plahotniuc – a solidarizat nu numai PSRM și ACUM, dar și Vestul și Estul

20 iun. 2019,, 14:30   Politică
3520 4

Duşmanul comun în persoana lui Plahotniuc a făcut să solidarizeze nu numai două forțe politice diferite din Moldova – Partidul Socialiştilor şi blocul ACUM, dar chiar și Vestul și Estul.

Despre aceasta a declarat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, într-un interviu pentru Rossiyskaya Gazeta, transmite Noi.md.

Răspunzînd la întrebarea cum PSRM a reușit în ultimul moment să creeze o coaliție cu blocul pro-occidental ACUM, șeful statului a remarcat că societatea moldovenească este divizată în două părți, jumătate se vrea mai apropiate de Rusia, cealaltă jumătate – mai aproape de Uniunea Europeană.

„Și aşa a fost întotdeauna. Întotdeauna a existat o luptă între aceste două grupuri care nu au putut găsi un limbaj comun. Și niște tipi vicleni îşi făceau jocul pe contradicțiile dintre aceste două forțe. Acești politicieni, probabil, nu beneficiau de cine ştie ce sprijin din partea populației, dar din cauza contradicțiilor au reușit să negocieze cu o parte și apoi cu cealaltă și, prin urmare, să-i înșele şi pe unii, şi pe alţii. Dar acum conducerea ambelor partide a avut înțelepciunea de a găsi un limbaj comun”, a subliniat președintele Moldovei.

Vorbind despre modul în care s-au unit cele două forţe, Igor Dodon a remarcat: „Duşmanul comun este Plahotniuc. El a făcut să se solidarizeze nu numai două forțe politice diferite în Moldova - socialiști și ACUM – dar și Vestul şi Estul. Totuşi, acum avem de rezolvat problema: ce se întîmplă în continuare dacă dispare duşmanul comun și dacă sîntem noi suficient de înțelepți pentru a susține cooperarea? Eu voi insista ca aceasta sa continue. Dacă putem realiza acest lucru, probabil că acesta va fi un caz unic în spațiul post-sovietic”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?