X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 502
Preşedintele stiri: 3997

Dodon despre Guvernul Chicu: 100 de zile de stabilitate și apropiere de popor

26 feb. 2020,, 07:30   Politică
2131 4

Primele 100 de zile de activitate a Guvernului Chicu au fost 100 de zile de stabilitate și apropiere maximă de popor. Acest lucru a fost declarat de către Igor Dodon în cadrul „Liniei directe”.

Șeful statului a specificat că pentru prima oară din 2009, odată cu investirea Guvernului Chicu s-a fost stabilită o cooperare fructuoasă între Președinte, Premier și spicher, ceea ce le permite să activeze în comun și să obțină rezultate importante pentru populație. Igor Dodon a mai menționat apropierea maximă a Cabinetului de miniștri către popor, pe cînd fostul guvern Maia Sandu dimpotrivă i-a evitat pe cetățeni, relatează aif.md.

Președintele a mai reamintit despre reformele sociale adoptate de Cabinetul de miniștri Chicu, precum și despre promovarea unei politici externe echilibrate: fără a afecta relațiile cu Occidentul, Premierul a reușit, în final, să deblocheze relațiile cu FR la nivelul Guvernului, efectuînd o vizită în Rusia și întîlnindu-se cu Premierul rus.

Dodon despre investigarea „jafului secolului”. Carul s-a urnit din loc

Pînă în prezent investigarea „jafului secolului” a fost doar imitată. Însă odată cu numirea noului șef al Procuraturii Generale, carul, în final, s-a urnit din loc, a declarat șeful statului în cadrul „Liniei directe” pe postul „Primul în Moldova”. - Știu că ancheta avansează și sper că pe viitor aceasta se va mișca și mai repede, a menționat el.


Președintele despre blocul ACUM. Opoziția și-a arătat adevărata față

Igor Dodon a menționat că pe parcursul celor trei luni Guvernul Chicu a obținut rezultate mai mari decît Cabinetul de miniștri Sandu în cinci luni. Anume din acest motiv blocul ACUM nu au fost interesat ca cetățenii să audă despre aceste rezultate. Președintele a calificat cele întîmplate în Parlament drept un circ și dezordine, condamnînd acest comportament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?