COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon: Dacă depindea de Plahotniuc, PDM nu vota demisia Guvernului Sandu

Dodon: Dacă depindea de Plahotniuc, PDM nu vota demisia Guvernului Sandu

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că, dacă depindea de fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc, deputații democrați nu votau pentru demisia Guvernului Sandu și pentru învestirea Guvernului Chicu.

Potrivit lui, Plahotniuc ar fi promis „celor care îi asigură securitatea” că va face tot posibilul ca Guvernul Sandu să se mențină, transmite NOI.md cu referire la ipn.md.

„Eu nu cred că Plahotniuc este în Romînia, eu cred că este în Statele Unite ale Americii. A promis, probabil, celor care încă îi asigură securitatea că va face tot posibilul ca Guvernul Sandu să se păstreze, că nu va fi demis și că va exista în continuare o influență a celor din altă parte. Eu consider că aceasta este încă o confirmare că fracțiunea PDM, de fapt, a ținut cont de interesele proprii, nu de ceea ce îi spune Plahotniuc. Pentru democrați alegeri parlamentare anticipate ar fi fost un scenariu prost pentru că în cazul acesta democrații, din 30 cîți sînt în Parlament, dacă erau 10-12 deputați, dar în genere puteau să nu treacă pentru că au nevoie de timp ca să-și reformeze partidul”, a declarat șeful statului într-o ediție specială la postul public Moldova 1.


Totodată, Igor Dodon spune că dacă Vladimir Plahotniuc revine în țară, va fi arestat. Potrivit lui, aceasta pentru că există dosare penale deschise, pentru că aceasta este poziția Centrului Național Anticorupție și pentru că fostul lider PDM este dat în căutare internațională. „De aceea, Plahotniuc se poate întoarce în țară doar în cătușe, alte variante nu sînt pentru încălcările care au fost comise. Eu cred că acest lucru se va întîmpla mai devreme sau mai tîrziu. Eu aș dori cît mai repede, în următoarele săptămîni-luni, dar aceasta depinde cum va fi conlucrarea cu partenerii străini, depinde cît de repede ne mișcăm cu procurorul general”, a continuat președintele.

Igor Dodon a mai menționat că poziția partenerilor externi este una foarte clară după schimbarea executivului la Chișinău. „Ei vor continuarea reformelor, ei sînt gata să susțină nu persoane, dar cetățenii Republicii Moldova. De aceea, indiferent cum se numește Guvernul, indiferent cine stă în fruntea acestui Guvern, totul depinde ce va face acesta. Dacă va face reforme, dacă va lupta mai departe pentru unele obiective care sînt, atunci eu cred că susținere va fi”, a declarat șeful statului.

Igor Dodon spune că fiecare ambasador cu care a avut întrevederi pînă acum a declarat că este gata să susțină toate programele care au fost lansate pînă acum. „În ceea ce ține de banii din exterior, eu cred că aceștia, mai ales împrumuturile, trebuie luate doar pentru creșterea economică, doar pentru proiecte care investesc în economie. Eu nu accept abordările anterioare care au fost în Republica Moldova cînd se luau bani pentru consum curent sau se luau credite pentru a plăti pensii. De aceea, împrumuturile pe care le luăm ele trebuie investite în economie, în infrastructură”, a adăugat președintele. În opinia lui Igor Dodon, infrastructura bună va pune bazele pentru dezvoltarea economică de mai departe și în Republica Moldova vor veni investitori străini.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load