COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Plahotniuc și-ar dori să revină în politica moldovenească

Opinie: Plahotniuc și-ar dori să revină în politica moldovenească

Vladimir Plahotniuc pînă acum are influență asupra Partidului Democrat din Moldova, precum și mizează să revenă la activitatea politică intensă în Moldova.

Opinia aparține analistului politic Corneliu Ciurea și a fost exprimată în cadrul unui interviu oferit postului de radio Sputnik Moldova, relatează Noi.md.

În opinia lui, fostul oligarh și ex-lider al Partidului Democrat pînă în prezent se asociază cu PDM și își dorește să revină în politică. O astfel de estimare a expertului a fost expusă în contextul publicării de ieri pe rețelele de socializare a comentariilor lui Plahotniuc referitor la situația politică internă.


Politologul notează: „Domnul Plahotniuc încă nu și-a pierdut interesul pentru politică, în ciuda șederii sale forțate în străinătate. Căderea guvernului Sandu a fost un moment favorabil pentru ca el să înceapă să trimită mesaje către societatea moldovenească, determinînd poziția sa politică”.

Analizînd mesajul fostului lider al Partidului Democrat, expertul atenționează asupra următoarelor puncte cheie:„În primul rînd, Plahotniuc spune că nu are legătură cu schimbările survenite în situația politică. În al doilea rînd, își reiterează afirmația potrivit căreia expulzarea PDM de la guvernare și plecarea sa din politică au însemnat consolidarea vectorului rus. Și al treilea, că Partidul Democrat este aproape singurul apărător al cursului prooccidental”.

Pavel Filip, actualul lider al Partidului Democrat, încearcă în toate felurile să se distanțeze de declarațiile oligarhului fugit. El neagă declarațiile, potrivit cărora actuala conducere PDM ar fi în contact sau ar discuta acțiunile sale cu Plahotniuc.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load