Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Deputați, despre familie: „Unul dintre pilonii de bază ai societății”

15 mai. 2022,, 18:20   Politică
2806 0

De Ziua Internațională Familiei, au renunțat la discursurile siropoase și și-au adus aminte de unde au pornit, menționînd că cel mai scump dar pe care-l au este cuibul părintesc. Vorbim despre deputații Parlamentului R. Moldova, care au venit și cu mesaje de felicitare pentru urmăritorii portalului de știri Noi.md.

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Grigore Novac a vorbit despre importanța familiei tradiționale în viața fiecăruia, menționînd că pentru el familia reprezintă locul unde se refugiază seară de seară, după o zi grea de muncă.

„Pentru mine familia este locul de refugiu unde mă grăbesc în toată ziua. Familia este totul pentru mine, este ccea spre ce tinde fiecare om. Cel mai important în viața asta este să-și construiască o familie. Familia este unul dintre pilonii de bază ai unei societăți, ai unei țări. Fiecare dintre noi pornește dintr-o familie, este cel mai sfînt ce poate avea un om. Familia trebuie să fie una tradițională, în primul rînd, așa cum am fost educați de mici, așa cum este scris în Biblie și chiar în Constituție. Ea este o comoare pe care omul o dobîndește în timp, o păstrează și poate să o înmulțească”, a declarat deputatul BCS, Grigore Novac.

Și deputata BCS Alla Darovannaia a declarat că familia este cea mai importantă și tocmai din acest motiv, alături de colegi, va continua să ajute familiile, asigurîndu-le bunăstare și o viață mai bună, prin intermediul proiectelor sociale.

„Familia este cea mai importantă și de fiecare dată a fost pe primul loc. Încercăm cu toată familia, care este numeroasă - avem și nepoți, și strănepoți - să mergem să sărbătorim în familie. Cea mai frumoasă tradiție este să mergem să fim alături de cei mai în vîrstă membri ai familiei, să fim toți împreună și la bine, și la rău. Noi, politicienii, o să facem tot posibilul ca să asigurăm pace familiilor din R. Moldova. Avem deja peste 20 de proiecte sociale, care vin să ajute familiile începînd de la cei mai mici membri și pînă la cei care merită tot respectul nostru și cărora le vom asigura bunăstare, o viață mai frumoasă, fiindcă partea financiară are un rol important în epoca modernă”, a menționat deputata BCS, Alla Darovannaia.


Unul din cei mai tineri parlamentari ai PAS Eugeniu Sinchevici a definit familia ca nucleul de bază al societății, „plasa de siguranță” al fiecărui individ. În opinia lui, principalele amenințări la adresa instituției familiei în țara noastră le constituie sărăcia, situația economică precară - anume aceste probleme trebuie soluționate, pentru a sprijini familiile, spune deputatul.

„Familia este cred primul loc în care este format un individ, este plasa ceea de siguranță pe care cei mai norocoși dintre noi o au. Cei care o avem trebuie să o prețuim și să ne asigurăm că familia rămîne un nucleu puternic în societate. Principala amenințare este sărăcia, familiile sînt despărțite practic din cauză că unul sau ambii părinți trebuie să plece peste hotare. Noi ca stat trebuie să ne asigurăm că putem să asigurăm o viața decentă aici, prin locuri de muncă, prin ridicarea economiei, deoarece un copil crescut fără dragostea a unul din părinți suferă pierderi irecuperabile”, a remarcat Eugeniu Sinchevici.

O altă deputată PAS Marina Morozova a remarcat că familia este locul și oamenii cu care te simți bine, în siguranță, în iubire și ai parte de suport reciproc. Deputata afirmă că la capitolul sprijinului acordat familiei, multe s-au schimbat în Moldova și urmează să se schimbe.

„Într-adevăr pînă acum nu prea am avut politici pentru familii, din păcate, și asta pot să spun ca un părinte care are trei copii și nu prea a avut un suport ce ține de concediul de îngrijire a copilului, flexibilitate la locul de muncă, concediul paternal – iată toate acestea le vedeți acum în proiectele de legi pe care dorim să le implementăm”, a menționat Marina Morozova.

Și pentru deputata PAS Ana Oglindă, care a relatat portalului nostru că a marcat de curînd 38 de ani de căsnicie, familia are o semnificație deosebită.

„Chiar zilele acestea am împlinit 38 de ani de căsătorie, pot să spun că sîntem încă sub impresia acelor evenimente care s-au produs cu 38 ani în urmă. Pe parcursul anilor am crescut și am educat doi copii cu soțul. De aceea, cred că familia înseamnă foarte mult pentru societatea noasrtă, e important să avem familii sănătoase, familii cu copii. Statul nostru elaborează, modifică un șir de legi care vin să susțină familiile tinere, cele care întîmpină dificultăți”, a relatat Ana Oglindă.

Parlamentarii au venit și cu mesaje de felicitare adresate moldovenilor, cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei:

„Le doresc tuturor care vă urmăresc pe d-tră să depună maxim efort ca să facă o familie cît mai numeroasă și cît mai fericită. Acolo unde se aud zîmbete de copii și uneori plînsete, înseamnă că este fericire”, a spus Grigore Novac.

„Le urez la toți pace și îi îndemn să păstreze tradițiile, familia, fiindcă acum, în epoca modernă, avem foarte multe provocări și le garantăm la toți că noi nu vom permite ca aceste provocări să ne distrugă ceea ce avem mai sfînt, iar mai sfînt ca familia nu este nimic”, a mai spus Alla Darovannaia.

Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 20 septembrie 1993, cu rezoluția A / RES / 47/237, ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor.

În cadrul acestei zile, sînt promovate valori precum toleranţa, respectul, empatia, împărţirea sarcinilor casnice şi combaterea tuturor formelor de violenţă în familie.

Redacția noi.md vă propune să luați cunoștință de unul din compartimentele "Crezului" - "Familia". Acest lucru vă va permite să simțiți profunzimea acestora, dar mai ales înțelepciunea lor pentru acei care vor hotărî să le urmeze în procesul propriei sale dezvoltări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?