X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un grup de deputați va ataca proiectul de lege privind votul prin corespondență la Curtea Constituțională

5 mar. 13:55   Politică
2279 0

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) vor ataca la Curtea Constituțională proiectul de lege cu privire la votul prin corespondență, a anunțat astăzi, președintele BCS, Vlad Batrîncea.

Potrivit acestuia, inițiativa legislativă nu a fost consultată și ar trebui retrasă de pe agenda parlamentară.

„Vom ataca acest proiect dacă va fi votat în Parlamentul Republicii Moldova la Curtea Constituțională și în organisme internaționale, dar considerăm că mai există spațiu și timp ca majoritatea parlamentară să retragă acest proiect din agenda parlamentară, din motiv, că este o altă ilegalitate care va crea pericole pentru validarea acestui scrutin prezidențial”, a afirmat Vlad Batrîncea.

Votul prin corespondență a fost solicitat de cetățenii din diasporă, care sînt nevoiți să parcurgă distanțe mari pentru a ajunge la secțiile de vot, a menționat șefa statului Maia Sandu.

„Cei care au criticat sînt cei care nu vor alegeri la care să participe cît mai mulți oameni, or, constituția noastră spune că toți cetățenii au dreptul la vot. Motivația principală este solicitarea diasporei, cetățenii noștri care se află departe de casă au dreptul la condiții bune de vot ca să avem cîți mai mulți oameni care participă. Inițiativa votului prin corespondență vine să rezolve parțial, sau pe deplin această problemă”, a menționat Maia Sandu.


Amintim că, săptămîna trecută, un grup de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate au înregistrat în Parlament o inițiativă legislativă privind votul prin corespondență. Pentru început, acesta va fi testat în Canada și Statele Unite ale Americii, țări în care votul prin corespondență este implementat și moldovenii, care se află acolo, cunosc detalii despre această procedură.

14
0
1
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?