Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Declarație: Moldova are un prieten și un aliat de încredere în persoana lui Joseph Daul

6 sep. 2019,, 15:32   Politică
2277 0

Familia politică a Partidului Popular European va continua să sprijine Republica Moldova în cadrul instituțiilor europene în avansarea pe calea integrării europene a țării noastre și în implementarea reformelor democratice, transmite NOI.md.

Declarația a fost făcută de Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul la întrevederea cu deputații din Blocul politic ACUM.

Potrivit comunicatului de presă de la parlament, discuțiile s-au referit la evoluțiile politice din Republica Moldova, funcționarea instituțiilor democratice, lupta cu corupția, reforma justiției, alegerile locale din toamnă, precum și importanța comunicării cu cetățenii.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi a mulțumit oficialului european pentru eforturile sincere de promovare a Republicii Moldova de-a lungul timpului.

”Republica Moldova are un prieten și un aliat de încredere în persoana lui Joseph Daul. Vă mulțumim pentru deschiderea și susținerea necondiționată a țării noastre, a vectorului european și a transformărilor democratice”, a menționat Vicepreședintele Parlamentului.
La rîndul său, Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul a încurajat deputații să se implice activ în implementarea reformelor democratice pentru ca oamenii să-și recapete încrederea în instituțiile statului.


”Aveți o responsabilitate mare – să implementați democrația. Știu că deja lucrați în această direcție. În primul rînd, trebuie să loviți în oligarhie și să aduceți pentru oameni o justiție care să funcționeze. Puteți transforma țara, iar cheile sînt în mîinile dvs.”, a declarat Joseph Daul.

Amintim că grupul politic al Partidului Popular European este cel mai numeros din Parlamentul European și numără 182 de parlamentari din totalul de 751 de deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?