Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Joseph Daul: Această nouă schimbare la Chișinău aduce multă speranță

5 sep. 2019,, 15:10   Politică
3564 0

Intensificarea relațiilor bilaterale dintre R.Moldova și Uniunea Europeană a fost subiectul-cheie discutat astăzi la întrevederea prim-ministrului Maia Sandu cu Joseph Daul, Președintele Partidului Popular European (PPE), aflat în vizită la Chișinău.

Premierul a apreciat înalt sprijinul familiei PPE, oferit țării noastre în cadrul instituțiilor europene, și a menționat că Republica Moldova mizează în continuare pe această susținere în implementarea reformelor democratice şi avansarea în parcursul său european.

„Ne dorim să construim o bază durabilă pentru dezvoltare, iar asta înseamnă să facem lucrurile corect și temeinic. De aceea, pentru noi e important în continuare sprijinul Dvs. Noi ne cunoaștem angajamentele față de UE, în primul rînd, prin Acordul de Asociere”, a mai subliniat Maia Sandu.

La rîndul său, Joseph Daul, Președintele PPE, a declarat că urmărește îndeaproape evoluția situației din Moldova de-a lungul anilor și mai ales în ultimele luni.

„Această nouă schimbare la Chișinău aduce multă speranță, dar creează și mai multe așteptări. Trebuie să știți că 100 de zile cu o nouă guvernare nu pot schimba ceea ce a fost distrus și corupt timp de ani de zile. Lupta împotriva corupției, o justiție independentă și respectarea statului de drept necesită multă muncă, din multe direcții”, a subliniat Joseph Daul.


Totodată, Joseph Daul a reafirmat susținerea totală pentru guvernul condus de ACUM, care are o misiune foarte dificilă și complicată, aceea de a readuce Moldova pe calea cea dreaptă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?