X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cum se vor împărți funcțiile în Parlament

27 iul. 2021,, 07:48   Politică
5434 2

Deputații PAS se vor întîlni cu deputații BECS pentru a discuta ultimele detalii privind alegerea organelor de conducere ale Parlamentului.

Anunțul a fost făcut de către alesul PAS, Sergiu Litvinenco, la Cutia Neagră de la TV8. Deputații aleși pe 11 iulie 2021 s-au întrunit astăzi în ședința de constituire, iar înainte de a alege organele de conducere, PAS a anunțat o pauză de 3 zile, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.info.

Litvinenco a mai spus că vor fi doi vicepreședinți ai Parlamentului și 11 comisii permanente.

„Un vicepreședinte PAS, altul va fi oferit blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Vor fi cred că 11 comisii permanente, 3 vor fi oferite opoziției, cel mai probabil le va conduce BECS. Fracțiunea Șor desigur va avea reprezentanți”, a spus Litvinenco.

Deputatul PAS nu a confirmat, nici nu a infirmat că președinte de Parlament va fi Igor Grosu, liderul interimar PAS, iar candidatura pentru fotoliul de vicepreședinte „nu a fost prea mult discutată, fiind cumva deodată acceptată”.


Cel mai probabil este vorba despre fostul vicepreședinte de Parlament, Mihai Popșoi, care a declarat anterior că rămîne în Legislativ ca să-și ducă mandatul pînă la capăt, inclusiv în funcția sa de vicepreședinte.

„Din informația pe care am aflat-o astăzi, fracțiunea BECS va fi condusă de Zinaida Greceanîi, cu doi vicepreședinți - Corneliu Furculiță (PSRM) și Constantin Starîș (PCRM) și secretar va fi Vasile Bolea (PSRM)”, a spus expertul în drept, Teodor Cîrnaț.

Potrivit lui, Vlad Batrîncea (PSRM) va rămîne, cel mai probabil, în fotoliul de vicepreședinte al Parlamentului, din partea BECS.

Vladimir Voronin și Igor Dodon probabil vor lua cumva o pauză de la viața activă politică, de aceea cred că va fi Vlad Batrîncea”, a menționat Cîrnaț.

Prima ședință a Parlamentului nou ales s-a lăsat cu scandal la final. După ce Igor Grosu, deputat PAS a solicitat o pauză de 3 zile pentru a decide asupra organelor de conducere a Legislativului, Vlad Batrîncea, de la PSRM/BECS a declarat că nu înțelege pentru „s-a convocat astăzi Legislativul, dacă nu s-a luat vreo decizie, decît o persoană a citit platforma electorală de la tribună”.

Șefa statului, Maia Sandu a ținut un discurs de la tribuna parlamentară, în care a anunțat că în următoarele zile va fi votat un Guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?