Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cum comentează PD victoria lui Năstase la alegeri

4 iun. 2018,, 09:30   Politică
6764 4

PDM speră că, odată cu încheierea alegerilor din Chişinău, se va încheia perioada de instabilitate politică din capitală, se arată într-o declarație a formațiunii, emisă în urma prezentării rezultatelor alegerilor, notează Noi.md.

Democrații au salutat faptul că votul exprimat de alegători a fost unul ”categoric pentru menţinerea capitalei pe calea de dezvoltare proeuropeană”. Totodată, membrii formațiunii au remarcat că decizia adoptată înaintea scrutinului de a nu înainta niciun candidat la funcția de primar a fost una corectă.

„Chiar dacă votul a fost şi unul puternic geopolitic, semnalul important dat în realitate de alegătorii din capitală este că Republica Moldova rămîne un stat cu aspiraţii europene şi cu dorinţă de modernizare. PDM a făcut apel la cetăţeni încă dinaintea începerii campaniei electorale, dar şi în timpul campaniei, să dea un vot împotriva socialiştilor, dar şi a liberalilor, care au distrus capitala. Sînt cele două partide care au avut cel mai mare număr de consilieri în Consiliul Municipal Chişinău, dar care au preferat războaiele în loc să lucreze pentru oraş. Sperăm ca, măcar după aceste rezultate, în CMC să aibă loc o schimbare de atitudine şi să se lucreze pentru Chişinău, nu împotriva lui, sa se pună punct luptelor şi intereselor politice de orice fel”, se arată în declarația PD.

În opinia democraților, faptul că primăria capitalei va reveni acum unor forţe politice de opoziţie este „un lucru de bun augur pentru echilibrul de putere în stat”. Potrivit lor, opoziția de dreapta are acum posibilitatea să-şi asume o importantă responsabilitate şi să muncească pentru oameni.

„Ce dovadă mai bună de alegeri libere poate să existe decît aceea că opoziţia, care s-a plîns permanent de fraudare, le-a cîştigat?! Este, de asemenea, un aspect din care se desprind concluzii importante după alegerile din capitală”, se mai arată în declarație.


„PDM speră că, odată cu încheierea alegerilor din Chişinău, se va încheia perioada de instabilitate politică din capitală şi Primăria se va ocupa neîntîrziat de rezolvarea multiplelor probleme din oraş”, concluzionează democrații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?