X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Servicii gratuite de screening pulmonar în Capitală

20 mar. 13:30   Societate
2249 0

Primăria municipiului Chișinău informează despre campania de sensibilizare a populației privind promovarea zilelor de combatere a tuberculozei și marcarea Zilei Mondiale de combatere a tuberculozei din data de 24 martie 2024, transmite Noi.md.

În acest sens, Primăria municipiului Chișinău a aprobat un plan de acțiuni privind organizarea și desfășurarea Campaniei, transmite Noi.md.

Astfel, în perioada: 18-31 martie 2024, în spațiile publice cu trafic intens de persoane: piețe comerciale, gări auto și în unitățile de transport public vor fi difuzate spoturi audio cu privire la controlul tuberculozei și vor fi distribuite pliante informative.

De asemenea, pe 23 și 24 martie 2024, orele 10:00-15:00, în scuarul Centrului Comercial UNIC, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 8, va fi organizat screening-ul radiologic pulmonar cu consultarea medicului ftiziopneumolog (amplasarea instalației radiologice mobile).

Tuberculoza ucide peste 1,5 milioane de oameni în fiecare an. Eradicarea acestei boli debilitante rămâne o prioritate pentru OMS.


În Republica Moldova diagnosticul şi tratamentul tuberculozei este gratuit. Zilnic, la nivel mondial au fost înregistrate 4 mii de decese pe an.

7
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав