Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Cum a răspuns Rosian Vasiloi, fiind întrebat cînd își dă demisia

19 iul. 2023,, 12:35   Politică
4190 0

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost întrebat de jurnaliști dacă intenționează să-și dea demisia din funcție, în urma atacului de la Aeroportul InternaționalChișinău, soldat cu decesul a două persoane.

Demisia lui Vasiloi a fost cerută de mai multe partide politice de la Chișinău.

„Nu voi comenta declarațiile politice. Sînt organele competente care stabilesc vinovăția sau nevinovăția. Toți sînt doar în drept să protesteze și să facă declarații. Mă abțin de a comenta aceste declarații. Ați dorit să vă dați demisia după incident? Atît! Nu comentați, nu v-ați simțit vinovat? Atît!”, a declarat Vasiloi, pentru nordnews.md.

Amintim că Serghei Muntean și Igor Ciofu au fost împușcați, în timp ce se aflau la datorie, la Aeroportul Internațional Chișinău, în data de 30 iunie 2023. Un cetățean din Tadjikistan, care a primit interdicația de a intra pe teritoriul țării, l-a dezarmat pe polițistul de frontieră Serghei Muntean, l-a împușcat pe acesta, dar și pe gardianul Igor Ciofu.

Președintele țării, Maia Sandu, a decretat ziua de 4 iulie – Zi de doliu național, urmare a celor întîmplate la aerogară.


Cabinetul de miniștri a alocat mai tîrziu cîte un milion de lei pentru familiile victimelor atacului de la Aeroportul Internațional Chișinău.

3
3
0
2
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?