X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Ștefan Gligor: Demisia șefului Lagardere, pentru acuzații de corupție, pică foarte prost lui Andrei Spînu

2 mai. 16:37   Societate
3234 0

Demisia șefului Lagardere, compania franceză implicată în scandalul de la aeroportul din Chișinău, după ce a fost pus oficial sub învinuire pentru acte de corupție, îi pică foarte prost vicepremierului Andrei Spînu și nu face decît să accentueze bănuielile rezonabile în legătură cu posibile ilegalități comise de acesta.

Opinia aparține liderului Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, formațiune care este parte a blocului politic „Împreună”, scrie Ziua.md

Potrivit lui Gligor, atît timp cît procurorii moldoveni nu confirmă sau infirmă bănuielile de corupție, în legătură cu activitatea vicepremierului Andrei Spînu, acestea vor rămîne în prim-planul dezbaterilor publice.

„Ce coincidență nefericită pentru domnul Spînu. Eu cred că un om care nu este transparent în activitatea sa și ne tot poartă cu fofîrlica și povești populare ungurești, cum face domnul Spînu, poate fi bănuit de anumite acte de corupție, bănuit în mod rezonabil. Și odată ce organele noastre de urmărire penală mai mult dorm decît lucrează, în sensul investigării activității domnului Spînu, aceste bănuieli rezonabile se vor perpetua, pînă la dezavuarea sau confirmarea lor. Salutări doamnei Veronica Dragalin, salutări domnului procuror general interimar, Ion Munteanu. Vreau să le spun că partidele vin și pleacă, iar interesul național rămîne, iar banul public trebuie protejat”, a declarat Ștefan Gligor, în platoul emisiunii Puterea a Patra, moderată de Gheorghe Gonța.

Amintim că, marți, Arnaud Lagardère, șeful grupului cu același nume, a renunțat la mandatele sale executive, inclusiv la cel de director general, după ce a fost pus sub acuzare în cadrul unor anchete privind finanțarea cheltuielilor personale de către companiile sale.


Cazul este unul cu impact pentru publicul din Republica Moldova, întrucît această companie este principalul protagonist al scandalului din jurul licitației controversate de la aeroportul din Chișinău, care a eșuat în două rînduri, în condițiile în care există indicii clare că s-ar fi încercat trucarea concursului. Asta deoarece condițiile impuse pentru pretendenții de a intra în posesia spațiilor comerciale din incinta aerogării au fost formulat în așa fel încît nimeni altcineva decît Lagardere să nu poată fi eligibil.

Între timp, Procuratura Anticorupție a Republicii Moldova a inițiat un proces penal, după ce inclusiv Consiliul Concurenței a sesizat nereguli, pentru a ancheta modul în care este organizată licitația. Acest lucru a provocat critici acide din partea reprezentanților guvernării, inclusiv din partea ministrului de resort, Andrei Spînu, dar și a liderului PAS, Igor Grosu.

82
4
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав