Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Tragedia de la Aeroportul Chișinău: Maia Sandu a decretat ziua de 4 iulie zi de doliu național

3 iul. 2023,, 10:58   Societate
4126 0

Președinta Maia Sandu a decretat ziua de 4 iulie zi de doliu național, în semn de comemorare a victimelor de la Aeroport, notează Noi.md

În această zi, în toate localităţile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, drapelele de stat vor fi arborate în bernă. La ora 12.00 se va cinsti memoria victimelor prin păstrarea unui moment de reculegere.

Autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor li se recomandă să renunţe la desfăşurarea acţiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să ţină cont de specificul zilei de 4 iulie la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor.

Președinta Maia Sandu a semnat și un decret prin care se conferă post-mortem Medalia „Meritul Militar” lui Igor Ciofu, locotenent-colonel în rezervă al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, și lui Serghei Munteanu, agent-șef adjunct al Poliției de Frontieră al MAI.

Amintim că în urma atacului armat de vinerea trecută de la Aeroportul Internațional Chișinău au fost împușcați polițistul de frontieră Serghei Muntean (31 de ani) și angajatul securității aeroportuare, Igor Ciofu (40 de ani). Pe caz Procuratura Generală a pornit dosar penal.

0
0
0
3
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?