Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 962

Ciucă: „România va fi alături de cetăţenii moldoveni”

24 iun. 09:51   Politică
1433

Prim-ministrul român, Nicolae Ciucă, a salutat decizia Consiliului European de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţări candidate la aderarea la Uniunea Europeană.

Premierul a declarat că România va fi alături de cetăţenii din cele două state, inclusiv şi Georgia, în parcursul lor european, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

"Salut decizia istorică a Consiliului European. România va fi alături de cetăţenii Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei în calea lor europeană", a declarat Ciucă.

Reamintim că la data de 23 iunie, Consiliul European i-a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. De asemenea, acest statut a fost acordat și pentru statul vecin, Ucraina.

Autoritățile de la Chișinău au declarat că decizia adoptată de către toți cei 27 de lideri europeni în cadrul Summit-ului Consiliului Uniunii Europene este una istorică și care deschide o nouă filă în istoria modernă a țării.


Statutul de candidat la aderare acordat Republicii Moldova vizează realizarea mai multor reforme importante. Printre care: lupta cu corupția, reforma justiției, implementarea angajamentului de „dezoligarhizare”, lupta împotriva criminalității organizate, a spălării banilor, reforma administrației publice, inclusiv îmbunătățirea procesului de achiziții publice, sporirea implicării societății civile în procesele de luare a deciziilor.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав