Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Popescu: „Să ne continuăm munca pentru edificarea unui stat european în R. Moldova”

24 iun. 2022,, 09:45   Politică
2221 0

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a venit cu un mesaj pe canalul său de Telegram, după ce R. Moldova a obținut statutul de țară candidat la UE, comunică Noi.md.

Popescu declară că ziua de 23 iunie va rămîne o zi istorică și a salutat decizia adoptată de către toți cei 27 de lideri europeni în cadrul Consiliului Uniunii Europene.

„Desigur, mai avem foarte mult de lucru pentru a reforma țara noastră, a elimina corupția, a îmbunătăți justiția, a reforma economia după standardele europene, iar de astăzi acesta devine un obiectiv la care lucrăm împreună cu partenerii noștri europeni, cu sprijinul instituțiilor și a statelor membre ale Uniunii Europene.

Cunoaștem că drumul spre UE este lung. Procesul de aderare înseamnă a oferi fiecărui stat timp și spațiu pentru a se consolida, pentru a deveni tot mai stabil la capitolul instituțiilor democratice, de a-și crește capacitățile de a putea contribui la proiectul european. Trebuie să demonstrăm suficientă răbdare și perseverență în acțiunile noastre.

Este o bună ocazie să ne felicităm prietenii din Ucraina și Georgia pentru confirmarea perspectivei europene și să ne continuăm munca pentru edificarea unui stat european în Republica Moldova”, a scris Popescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?