Cînd Moldova poate începe negocierile de aderare cu UE

14 mar. 20:45   Politică
3232 0

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a susținut o lecție publică în fața studenților de la Facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative (FRIȘPA) a Universității de Stat din Moldova, în cadrul căreia au discutat despre prioritățile politicii externe a țării noastre.

În debutul discuției, vicepremierul Nicu Popescu a declarat că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene are două obiective majore: aderarea la Uniunea Europeană și menținerea păcii și stabilității cu ajutorul partenerilor externi, comunică moldpres cu referire la Biroul de presă al MAEIE

„A trecut un an de când am depus cererea de aderare la UE. În acest timp am înregistrat progrese semnificative în implementarea recomandărilor Comisiei Europene și ne propunem să ne îndeplinim toate sarcinile, astfel încât să putem solicita deschiderea negocierilor de aderare până la sfârșitul acestui an”, a spus vicepremierul Nicu Popescu.

De asemenea, oficialul a discutat cu studenții de la FRIȘPA despre organizarea în Republica Moldova a summit-ului Comunității Politice Europene.

„Este o dovadă suplimentară a sprijinului diplomatic de care ne bucurăm și a faptului că suntem un partener de încredere, contribuind la o Europă mai sigură”, a precizat vicepremierul Nicu Popescu.


Oficialul a mai declarat că Moldova nu este singură în această perioadă dificilă pentru regiune, când Federația Rusă duce un război brutal împotriva Ucrainei.

„Împreună cu partenerii noștri puternici – România, UE, SUA, Marea Britanie, țările membre NATO și alții – facem față cu fermitate încercărilor de destabilizare din partea Rusiei și ne asigurăm că suntem într-o poziție puternică pentru a continua reformele, modernizarea țării și aderarea la UE. Lucrăm împreună, ca parte a unei familii europene mari și puternice, pentru a trăi într-o Europă pașnică, stabilă și prosperă”, a spus vicepremierul Nicu Popescu.

La final, oficialul moldovean le-a mulțumit tinerilor diplomați pentru participarea activă și pentru întrebările interesante pe care le-au adresat. Totodată, vicepremierul Nicu Popescu i-a încurajat pe studenți să se alăture eforturilor autorităților de a aduce Republica Moldova în UE.

„Acesta este un moment important pentru viitorul țării noastre și al Europei în ansamblu, și trebuie să ne unim toate eforturile în această misiune”, a conchis șeful diplomației Republicii Moldova.

9
0
0
0
30

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий