Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cînd ar putea reveni în proprietatea statului Aeroportul Internațional Chișinău

12 aug. 2020,, 14:10   Politică
5931 0

Compania Avia Invest are la dispoziție 180 de zile, din data notificării, să întoarcă Aeroportul Internațional Chișinău în posesia statului.

Despre aceasta a vorbit președintele Igor Dodon în urma unui briefing de presă după Consiliul Suprem de Securitate. Șeful statului spune că Avia Invest a fost notificată pe data de 8 iulie, curent, transmite unimedia.info.

„Dat fiind faptul că nu a fost depusă garanția de bună executare, conform punctului 25 din contract, acesta este un motiv de a rezilia contractul de concesionare, ceea ce s-a întâmplat. Pe 8 iulie, guvernul a notificat că reziliază contractul de concesionare. Executorul are 180 de zile să restituie acest activ statului. La moment, de acest lucru se ocupă Guvernul, Agenția Proprietăți Publice și Procuratura”, a declarat Dodon.

Acționarul companiei concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău „Avia Invest” a depus o plângere împotriva Republicii Moldova la Curtea de Arbitraj Internațional de la Stockholm, a anunțat în cadrul unui briefing online, directorul companiei Komaksavia Airport Invest, Andreas Menelaou.

Astfel, Arbitrajul de la Stockholm a înghețat rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului, până la o decizie finală.


Agenția Proprietăți Publice spune că decizia Institutului de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț din Stockholm din 2 august 2020, reprezintă o măsură provizorie emisă de un singur arbitru până la începerea examinării cauzei în arbitraj, prin care s-a suspendat executarea notificării de rezoluțiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?