X 
Criza energetică stiri: 1689
Cutremure stiri: 302
Eurovision stiri: 412

Avia Invest a renunțat la cererea de strămutare a cauzei de la Curtea de Apel Chișinău în litigiul cu APP (DOC)

5 aug. 2020,, 13:28   Societate
3395 0

Compania „Avia Invest” a renunțat la cererea de strămutare a cauzei civile de la Curtea de Apel Chișinău cu privire la încasarea prejudiciului de peste jumătate de milion de euro, la o altă instanţă de judecată egală în grad.

Magistrații de la Curtea Supremă de Justiție au admis cererea la 31 august și au restituit cauza la Curtea de Apel Chișinău pentru continuarea examinării.

La 19 martie 2020, Agenția Proprietății Publice a depus cerere de chemare în judecată împotriva SRL „Avia Invest” cu privire la încasarea prejudiciului în mărime de 514 200 de euro. Totodată, APP a solicitat asigurarea acțiunii prin aplicarea sechestrului pe bunurile, inclusiv mijloacele bănești ale SRL „Avia Invest” în sumă de 514 200 de euro, transmite tv8.md.

Prin încheierea din 23 martie 2020 a Judecătoriei Chișinău sediul Centru, a fost admisă cererea privind asigurarea acțiunii depusă de Agenția Proprietății Publice și aplicat sechestru asupra bunurilor, inclusiv pe mijloacele bănești ale SRL „Avia Invest” în sumă de 514 200 de euro, pînă la rămînerea definitivă a hotărîrii.

La 12 mai 2020, SRL „Avia Invest” a declarat recurs împotriva încheierii din 23 martie 2020 a Judecătoriei Chișinău sediul Centru, solicitînd admiterea acestuia, casarea integrală a încheierii contestate și soluționarea prin decizie a cererii reclamantului privind asigurarea acțiunii, cu respingerea acesteia ca fiind neîntemeiată.


La 22 iunie 2020, SRL „Avia Invest” a depus cerere cu privire la strămutarea cauzei la o altă instanţă de judecată egală în grad, iar la 29 iulie 2020, SRL „Avia Invest” a depus cerere privind renunțarea la cererea de strămutare a cauzei. Cerere care fost admisă de CSJ.

Ulterior, Agenția Proprietăți Publice (APP) a cerut oficial, pe 8 iulie, rezilierea contractului cu „Avia Invest”, concensionarul aeroportului. Totodată, APP a solicitat de la „Avia Invest” restituirea bunurilor Aeroportului Internațional Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий