X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

ResponsAbility Investments și Microinvest anunță o tranzacție de creditare de 10 mln. EUR pentru extinderea accesului la finanțare ©

25 apr. 07:57   Business
2889 0

Operațiunea financiară semnată la început de aprilie 2024 între responsAbility Investments AG și organizația de creditare nebancară Microinvest vine să demonstreze angajamentul liderului elvețian de impact in gestionarea activelor față de dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova și suportul întreprinderilor mici și mijlocii și familiilor din întreaga țară.

Pe parcursul a 21 de ani, Microinvest și-a demonstrat rolul esențial pe piața financiară din Moldova, oferind sprijin financiar pentru dezvoltarea întreprinderilor locale și afacerilor agricole, îmbunătățirea condițiilor de trai a familiilor și contribuind la creșterea economică și socială a țării. Cu o rețea națională complexă de 16 oficii secundare în toate regiunile țării și peste 40 000 clienți, Microinvest este lider în creditarea nebancară și unica organizație financiară din Moldova care deține certificatul internațional GOLD în domeniul protecției clienților. Acesta implică un proces de creditare transparent, finanțare corectă și abordare constructivă la orice solicitare.

Această tranzacție va fi un pas important pentru economia locală din Republica Moldova, facilitând noi oportunități investiționale și sprijinind misiunea responsAbility Investments, să mobilizeze capital și să investească pe piețele emergente, cu scopul de a obține profituri financiare, generând în același timp un impact pozitiv asupra societății și asupra mediului.

„Investim acolo unde capitalul este limitat, mai ales pe piețele emergente, pentru a oferi soluții de rezolvare a celor mai presante probleme ale timpului nostru. Și căutăm întotdeauna modul în care potențialele parteneriate ar putea aduce beneficii atât investitorilor, cât și mișcării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) pentru a crea o lume mai bună și mai durabilă. Suntem bucuroși să colaborăm din nou cu Microinvest, oferind noi oportunități de dezvoltare pentru familii și afaceri mici și mijlocii și asigurând bazele unei creșteri economice incluzive.” – Benoit Bouet, Head of FI Debt, EECCA & MENA.

„Ne dorim ca în țara noastră atât antreprenorii, cât și gospodăriile casnice să aibă acces la finanțare transparentă și responsabilă. Parteneriatul cu responsAbility Investments este un pas important spre asigurarea incluziunii financiare pentru oamenii din Republica Moldova. Ne exprimăm gratitudinea pentru încredere și suport. Creditul oferit de responsAbility Investments ne va permite să oferim finanțare la un număr mai mare de persoane din întreaga țară, inclusiv din mediul rural.” – Dumitru Svinarenco, Director executiv OCN Microinvest SRL.

Potrivit BNM, Microinvest este liderul pieței organizațiilor de creditare nebancară din țară cu o cotă de 33% în septembrie 2023. Aproximativ 70% din portofoliu este alocat finanțării sectorului business, dintre care peste 50% sunt investiții în sectorul agricol.

0
0
1
0
1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?