Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4067

Dosarul concesionării Aeroportului: Leancă și Lazăr, nemulțumiți de o schimbare

23 apr. 14:15   Societate
4849 2

După un an de proces, dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) a fost transferat unui nou complet de judecată, specializat în cazuri de corupție. Iar acest fapt a provocat nemulțumirea inculpaților, Iurie Leancă și Valeriu Lazăr.

Fostul premier Iurie Leancă și fostul vicepremier Valeriu Lazăr și-au exprimat nemulțumirea în timpul unei noi apariții în fața instanței, pe 19 aprilie.

Acuzați de „abuz de putere” în legătură cu o decizie de guvern din 2013, prin care AIC a fost dat în concesionare pe jumătate de secol unei companii afiliate fugatului Ilan Șor, ei resping acuzațiile, notează Noi.md cu referire la Europa Liberă.

Sergiu Roșca, avocatul lui Leancă, a explicat în ședința din 19 aprilie că mutarea unui dosar de la un complet de judecată la altul nu este prevăzută în Codul Penal, iar contestația a fost transmisă Curții de Apel Chișinău (CA).

Președinta completului nou, Stela Bleșceaga, a spus că astfel hotărîri nu pot fi contestate. Totuși, magistrații vor transmite cererile avocaților spre examinarea CA.


În timp ce procesul lui Leancă, Lazăr și alții continuă, statul și-a reîntors recent controlul la AIC. În 2020, autoritățile au început procedura de reziliere a contractului de concesionare, spunînd că firma concesionară nu și-a onorat obligațiile și nu a investit în dezvoltarea aeroportului atît cît a promis.

În decembrie 2023, Curtea Supremă de Justiție a lăsat în vigoare decizia cu privire la rezilierea contractului de concesionare.

7
8
2
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?